Kök Hücre Tedavisi

Kök hücre tedavisi insan vücudundaki kendini yenileyebilen ve farklı tiplere dönüşebilen hücrelerin kullanıldığı bir tedavi yöntemidir. Söz konusu hücreler kök hücre olarak tanımlanmakta ve özellikle ortopedik problemlerin ameliyatsız tedavisinde son yıllarda sıklıkla kullanılmaktadır.

Kök hücreler; sinir iletimini ve hormon dengesini sağlamanın yanı sıra aynı zamanda vücutta oksijeni taşıma görevini de üstlenmektedir. Vücudun ihtiyacına göre ömür boyu kendini yenileme özelliği bulunan kök hücrelerin sayısı yaşlandıkça azalmaktadır.

Kök hücre tedavisi nedir?

Pek çok hastalığın ve sağlık probleminin tedavisinde başvurulan kök hücre tedavisi; kişinin kendinden alınan ya da donörden alınan kök hücrelerin kişiye aktarılması disiplinine dayanmaktadır. Kök hücreler önceki yıllarda sadece kemik iliğinden alınabilirken günümüzde kordon kanından ya da dolaşım sistemi içerisindeki kandan da alınabilmektedir.

Kök hücre tedavisinin etken olduğu başlıca durumlar aşağıdaki şekildedir;

Kök hücre tedavisi fiyatları

Kişinin kendisinden alınan kan ile uygulanması işlemi otolog olarak tanımlanırken; donörden alınan kan ile uygulanması ise allojenik nakil olarak açıklanmaktadır. Kişinin kendisinden, donörden alınan kan ya da yarı uyumlu haploidentik nakil işlemleri hastanın damar yolundan verilmekte ya da uygulama alanına enjekte edilerek uygulanmaktadır.

Kök hücre tedavisi fiyatları farklı şekillerde belirlenebilmektedir. Uygulamayı gerçekleştirecek olan doktorun bilgi ve tecrübesi, hangi amaçla uygulama yapıldığı, uygulama türü; fiyatı belirleyici olmaktadır. Kök hücre tedavisi Ankara fiyatları da aynı şekilde belirlenmektedir.

Kök hücre tedavisi Ankara

Kök hücre tedavisi Ankara’da pek çok hastalığın tedavisi amacı ile uygulanmaktadır. Başlıca hastalıklar; genetik metabolik hastalıklar, doğumsal kan hastalıkları, anemi, akdeniz anemisi, lösemi, lenfoma, kemik iliği kanserleri, organ kanserleri ve plazma hücre hastalıklarıdır.

Dizde kök hücre tedavisi

Dizde kök hücre tedavisi; diz eklemi hastalıklarının iyileştirilmesinde hastanın şikayetlerinin önüne geçilmesinde etkilidir. Özellikle kireçlenme problemleri hastanın yoğun ağrı hissi yaşamasına, yürüyememesine ve ekleminin şişmesine neden olmaktadır. İlerleyici özelliği bulunan kronik bir hastalık olan diz kireçlenmelerinde ameliyatla tedavi yöntemine başvurmadan önce kök hücre tedavisi ile hastalık durdurulabilmektedir. Diz eklem içerisine enjeksiyon yöntemi ile uygulanan kök hücre tedavisi dokuları iyileştirmekte ve yenilemektedir. Dizde kök hücre tedavisi Ankara fiyatları hastalığın derecesi ve şiddetine göre değişkenlik göstermektedir.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Prp Tedavisi Ankara

PRP (Platelet Rich Plasma) trombositten zengin plazma anlamına gelir. PRP yeni bir tedavi şeklidir. Ciddi bir riske sokmadan doğal yoldan kas-iskelet sistemi yaralanmaları ve hastalıklarının iyileşmes...

Plateletten Zengin Plazma (PRP ) Uygulamasi

Plateletler yara iyileşme sürecinde temel rol oynayan büyüme faktörleri kompleksinin ana kaynağıdır.Plateletten zengin plazma (PRP ) ; referans hattının üzerinde platelet (Trombosit) içeren otolog kan...

Bel Fıtığı

Bel omurgaları arasındaki disk dokusunun vertebral kanal içine yer değiştirmesine bel fıtığı (Lomber disk herniasyonu (LDH)) denilmektedir....

İletişim

Adres: Korkutreis Mahallesi Necatibey Caddesi Sezenler Sokak Güneş Apt 1/6 Sıhhiye / ANKARA

Telefon: 0 312 231 31 85

E-Mail: aykamuran@hotmail.com