Ozon Terapisi Nedir? Ozon Terapisi Faydaları

Ozon terapisi son yıllarda sağlık alanının pek çok dalında kullanılmaktadır. Güzellik uygulamalarının yanı sıra ortopedi alanında da başvurulan ozon terapisi konforlu bir tedavi süreci sağlamakla birlikte oldukça etkili bir yöntemdir.

Ozon Terapi Nedir

Ozon terapi; enjeksiyon disiplinine dayanmaktadır ve 3 oksijen atomundan oluşan ozon gazı kullanılmaktadır. Uygun dozda ozon gazının kullanılması gereken ozon tedavisinde hasta seçimi de büyük önem taşımaktadır.

Ozon terapisi farklı şekillerde uygulanabilmektedir. Bunlar; kas içi enjeksiyonlar, kan yolu ile vücuda verilmesi, açık yara uygulamaları ve rektal yolla yapılan uygulamalardır.

Ozon Terapi Fiyatları  

Ozon terapisi fiyatları; uygulama şekli, hangi amaçla uygulandığı ve doktorun tecrübesine göre belirlenmektedir. Ankara ozon tedavisi alanında oldukça başarılı doktorların hizmet verdiği bir merkezdir. Pek çok konservatif tedavi yöntemine oranla daha etkili, cerrahi tedavi yöntemlerine göre ise daha konforlu bir tedavi yöntemi olan ozon terapi oldukça fazla hastalığın tedavisinde uygulanabilmektedir.

Ozon Terapi Ankara

Ozon terapisine başvurulan başlıca durumlar aşağıdaki şekilde sıralanabilmektedir;

·     Yatak yaralarının tedavisinde

·     Kanser tedavisine destek amacı ile (Kanser hücreleri)

·     Diyabetik ayak probleminin tedavisinde

·     Yanık tedavilerinde

·     Kronik yorgunluk durumunda

·     Bağışıklık sistemi düşüklüğünde

·     Chron hastalığının tedavisinde

·     Gut hastalığının tedavisinde

·     Romatoid artrit hastalığının tedavisinde

·     Fibromiyalji şikayetlerinin giderilmesinde

·     Serebral palsi probleminde

Ozon terapisi Ankara, İstanbul ve İzmir gibi metropol şehirlerde sıklıkla uygulanmaktadır. Kolay uygulanabilmesi ve hızlı etki etmesi neden ile tercih edilmektedir.

Ozon Terapi Faydaları 

Ozon terapi faydaları aşağıdaki şekilde sıralanabilmektedir;

-      Vücuttaki oksijen miktarını arttırarak hücre yenilenmesi sağlamaktadır.

-      Metabolizma hızlandırıcı etkisi bulunmaktadır.

-      Vücudun kendi kendini iyileştirmesine yardımcı olur.

-      Bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi bulunmaktadır.

-      Hızlı etki eder.

-      Pratik ve konforlu bir tedavi imkanı sağlamaktadır.

Ozon Terapi Nasıl Yapılır?

Ozon terapisini uygulayacak olan doktorun bu alanda gerekli eğitimi almış ve tecrübe kazanmış olması gerekmektedir. Öyle ki ozon tedavisi uygulamalarında uygulama alanının belirlenmesi ve ozon gazı miktarının doğru dozda belirlenmesi büyük önem taşımaktadır.

Ozon terapisinde uygulama öncesinde hastanın belirli bir muayene ve tanı sürecinden geçmesi, kesin tanının konulmuş olması ve bu süreçte nitelikli tedavi planlamasının gerçekleştirilmiş olması gerekmektedir.

Ozon tedavisi; uygun dozun uygulama alanında enjekte edilmesi ile yapılmaktadır. Bu süreçte ozon gazının açığa çıkmaması, hastan ve uygulama ekibi tarafından solunmaması gerekmektedir. Aksi taktirde akciğer problemlerine neden olabilmektedir. Ozon tedavisi için doktor ve klinik seçimi bu açıdan da büyük önem taşımaktadır.

Ozon tedavisi yaptıranların kısa süre içerisinde etkisini gördüğü bilinen söz konusu tedavi sürecinin kişiye özel bir şekilde planlandığını ve uygulandığını unutmamak gerekmektedir.

Ozon terapisinde tedavi süreci 6 ila 8 seans arasıdır. Kaç seansta uygulanması gerektiğine ve doz miktarına uygulamayı gerçekleştirecek olan doktor karar vermektedir.

Ozon terapisi hakkında çok daha ayrıntılı bilgi ve Uzm. Dr. Kamuran Ay’dan randevu almak için; 0 312 231 31 85 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Bel Fıtığı

Bel omurgaları arasındaki disk dokusunun vertebral kanal içine yer değiştirmesine bel fıtığı (Lomber disk herniasyonu (LDH)) denilmektedir....

Akupunktur

Akupunktur 5000 yıllık geçmişe sahip bir tedavi yöntemidir. İlk Uygur Türkleri tarafından uygulanmış olan yöntem daha sonraları Çinliler tarafından geliştirilmiştir....

Ozon Tedavisi Nedir?

Ozon tedavisi belirli bir miktarda oksijen/ozon karışımının vücut boşluklarına ya da dolaşım sistemine uygulanmasıdır; bu karışım intravenöz, intramusküler, intraartiküler, intraplevral, intrarektal v...

İletişim

Adres: Korkutreis Mahallesi Necatibey Caddesi Sezenler Sokak Güneş Apt 1/6 Sıhhiye / ANKARA

Telefon: 0 312 231 31 85

E-Mail: aykamuran@hotmail.com